Hou de hitte buiten: 5 tips om je huis koel te houden

30 juni 2016

Hou de hitte buiten: 5 tips om je huis koel te houden

1. Ramen open of gesloten?

Het antwoord op deze vraag is simpel. Wanneer de lucht buiten warmer is dan binnen, hou je je ramen best gesloten. ’s Nachts, wanneer de lucht afkoelt, zet je je ramen open. Zo wordt je woning geen sauna.

2. Creatief met je ventilator

Boost je ventilator en maak er een echte airco van. Hoe? Vul een kom met ijsblokjes, en plaats het voor je ventilator. De lucht komt in aanraking met het ijs, en wordt dus frisser. Wil je indruk maken met een zelfgemaakte airco? Doe dan zoals deze jongens.


3. Gebruik je buitenkeuken en/of barbecue

Binnenhuis koken verwarmt niet alleen je aardappelen, maar ook je woning. Buiten koken is dus de boodschap!

4. Neem een koude douche

Je lichaamstemperatuur wat afkoelen kan met koud water. Maar deze is voor echte durvers. Durf jij een douche te nemen in ijskoud water?

5. Blijf laag

Hete lucht stijgt. Blijf dus zo laag mogelijk bij de grond. Nee, je hoeft niet al kruipend de zomer door. Maar je bed installeren op het gelijkvloers is een fris begin.

6. Natte lakens

Je kan ook een ruimte volledig verkoelen door een nat laken of een natte handdoek aan je raam te hangen. De wind wordt hierdoor frisser en zorgt voor een verkoelde ruimte.

7. Slaap alleen

Sorry tortelduifjes, maar op hete zomernachten slaap je best alleen. Knuffelen met je partner maakt van het bed allesbehalve een koele, kalme oasis van rust.

Besluit

Hete temperaturen, het zorgt voor veel plezier. Maar om het huis aangenaam te houden, gebruik je best bovenstaande tips.

(sdc) - Bronnen: Care2.com / Huffingtonpost.com / Greatist.com / Rodalesorganiclife.com / Hebbes.be

Hou de hitte buiten: 5 tips om je huis koel te houden

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x