De 4 grootste blunders die kopers van een huis maken

26 maart 2016

De 4 grootste blunders die kopers van een huis maken

POTENTIËLE KOPERS BEVINDEN ZICH SOMS IN EEN MIJNENVELD VAN SLECHTE TECHNIEKEN DIE VERKOPERS DE STUIPEN OP HET LIJF JAGEN. WIL JE TOT EEN GOEDE OVEREENKOMST KOMEN? ZORG DAN ZEKER DAT JE DE VOLGENDE BLUNDERS VERMIJDT.

1. Trash talk

Denk je dat je goed onderhandelt door de verkopers te vertellen dat hun huis niets waard is, dat het te klein is, of dat het huis aan de overkant voor de helft van de prijs werd verkocht? Denk toch nog eens na. Deze strategie werkt nooit. Wanneer je de verkoper en zijn huis aanvalt, zorg je ervoor dat hij defensief zal reageren. En dat is geen goede uitgangspositie.

Zorg er dus voor dat je steeds eerlijk bent en niet probeert te bluffen.

2. Een belachelijk laag bod doen

Verkopers weten heus wel wat hun woning waard is. Ze hebben vaak een prijsvork in gedachten waartussen ze willen verkopen. Een bod doen dat te laag is, geeft hen het gevoel dat je hen niet au sérieux neemt, en dat je de woning eigenlijk niet wil.

Doe dus eerst onderzoek naar de prijzen van gelijkaardige woningen in de buurt. En wees niet verbaasd wanneer je geen antwoord krijgt als je een te laag bod hebt gedaan.

3. Na een voorlopige deal nog heronderhandelen

Verkopers plannen hun financiën, hun verhuis en hun leven in de toekomst rond de prijs waarmee kopers akkoord gaan. Wanneer je tijdens inspecties ontdekt dat de woning gebreken bevat waarvan je nog niet op de hoogte was, dan mag je als koper de prijs naar beneden onderhandelen. Maar als je alle informatie al op voorhand had, dan is een heronderhandeling not done. Denk dus ook niet dat deze ‘tactische’ stap enige slaagkans zal hebben.

Probeer heronderhandelingen te vermijden door op voorhand de belangrijkste gebreken van de woning te achterhalen, door het raadplegen van experts.

4. De verkoper misleiden

Een zeer hoge prijs bieden om achteraf naar beneden te onderhandelen door bepaalde gebreken aan te tonen, is meestal geen goed idee. Voorstellen maken met de intentie om de verkoper te misleiden, resulteert meestal in een no deal.

(sdc) - Bron: Trulia.com

De 4 grootste blunders die kopers van een huis maken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x