9 tips om te verhuizen

9 mei 2017

9 tips om te verhuizen

1. Grootte is belangrijk

Zorg dat je voor je materiaal de juiste grootte van dozen gebruikt. Stop zware zaken - zoals boeken - in kleine(re) dozen, lichte zaken - kussens, kleding - mogen in grote(re) dozen. Op deze manier wordt het sleuren een pak draaglijker én veroorzaak je automatisch ook minder brokken.

2. Zwaar vanonder, licht vanboven

Laad je de verhuiswagen zelf? Denk er dan aan om de zwaarste items onderaan te plaatsen en de lichtere erop, niet omgekeerd. Dat komt de stabiliteit van je vracht alvast ten goede en voorkomt scherven.

3. Benut elke plek

Dit geldt zowel voor je dozen als voor de verhuiswagen! Vul lege plaatsen in met kleding, kussens, dekens enzovoort. Hoe minder alles kan bewegen, hoe veiliger.

4. Niet mixen

Tracht te vermijden dat je items van verschillende kamers in eenzelfde doos steekt. Zowel het inpakken als het uitpakken zullen een pak vlotter gaan.

5. Labels zijn je vriend

Plak op elke doos een label met daarop de kamer van bestemming en een korte beschrijving van de inhoud van de doos. Je verhuizers kunnen elk doos meteen in de juiste kamer zetten, wat jou achteraf weer een pak extra werk bespaart. En jij bewaart makkelijker het overzicht, want je ziet in één oogopslag wat je meteen moet uitpakken en wat minder dringend is.

6. Bruine tape

Onmisbaar bij een verhuis: bruine tape. Plak de onderkant van dozen extra dicht wanneer je er zware dingen in stopt. Omring desnoods een hele doos (of vooral de hoeken) wanneer de inhoud iets (extra) breekbaar bevat.

7. Breekbaar gebundeld

Wikkel borden elk afzonderlijk in bubbel- of krantenpapier en bundel ze dan nog eens per 5 in een apart papier. Stop ze daarna verticaal in een doos, nooit horizontaal. Doe hetzelfde met kopjes en glazen, die je - indien mogelijk - in elkaar hebt gezet met een (bubbel)papier tussen en vervolgens ook samen hebt gebundeld (per 3 of 5) om een extra stevig resultaat te bekomen.

Gebruik vervolgens ook voldoende papier of ander vulsel (handdoeken, bijvoorbeeld) om je doos mooi op te vullen, zonder dat nog iets kan verschuiven of kantelen.

8. Verhuizen is kunst

Heb je dure kunstwerken (of bijvoorbeeld een piano) in huis die je extra voorzichtig wil behandelen. Vraag een verhuisfirma naar speciaal daarvoor voorziene opbergmogelijkheden. Gebruik sowieso al bubblewrap om alles extra voorzichtig in te pakken. Meestal kan je voor zulke zaken trouwens ook een extra verzekering nemen. Gewoon, voor het geval van …

9. Speciale zorg

Behalve kunst vragen nog andere items een speciale zorg. Een plasma-tv bijvoorbeeld. Die verhuis je best in een daarvoor speciale verhuisverpakking. Of in de originele verpakking. Let er vervolgens op dat je deze doos nooit plat legt, anders is je plasma-tv gegarandeerd daar de vaantjes.

Succes met je verhuis!

(kv) - Bron: Realsimple.com/hebbes.be

9 tips om te verhuizen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x